Vind de moed te zijn wie je bent!

Ben je een vrouw van 16 jaar of ouder en kamp je met eetproblemen? Ben je bang om dik te worden (hoewel je eigenlijk geen overgewicht hebt), denk je voortdurend aan eten en doe je er van alles aan om af te vallen? Hangt je oordeel over jezelf sterk af van je gewicht?

Dan kun je deelnemen aan deze nieuwe korte groep. Er vinden vijf bijeenkomsten van twee uur plaats om de twee weken. De groep start als er voldoende aanmeldingen zijn.

In de groep kun je naar voren brengen waar jij tegenaan loopt. Door steun en empathie van de groep kun je in contact komen met dieperliggende psychologische behoeften, zoals de behoefte aan verbondenheid en autonomie. Je leert beter jezelf te zijn.

Vervolgens vergt het onder andere ook moed om je “ware zelf” te laten zien, om dit in praktijk te brengen. Ter inspiratie komt elke bijeenkomst een gewenst psychologisch thema aan bod om je hierbij te helpen. Het kan dan gaan over verwachtingen van anderen en de maatschappij (zoals bijvoorbeeld het schoonheidsideaal), relaties (en grenzen daarin), de rol van je ouders (en wat zij niet accepteerden), of over zelfacceptatie. Je kunt (ook) zelf thema’s inbrengen, waar jij inspiratie uit put.

De groep vindt onder mijn leiding plaats. Hoewel ik psycholoog ben, is de groep geen therapiegroep en ik noem het ook geen zelfhulpgroep voor mensen met een psychiatrische stoornis. Ik wil mijn kennis en ervaring over bijvoorbeeld empathie, psychologische behoeften en andere thema’s graag op een gelijkwaardige manier delen, zodat jij de moed vindt te zijn wie je bent. In de groep wordt geen huiswerk gegeven. De gewenste thema’s bereid ik met enthousiasme voor.

De kosten voor deelname bedragen in totaal €150,- inclusief BTW. Het is mogelijk per bijeenkomst te betalen (€30,-). Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is vaak mogelijk, afhankelijk van de verzekering en het pakket.

Wil je deelnemen aan deze groep? Of wil je meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via email of telefonisch.